سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و در یکى از عیدها فرمود : ] این عید کسى است که خدا روزه‏اش را پذیرفته و نماز وى را سپاس گفته و هر روز که خدا را در آن نافرمانى نکنند روز عید است . [نهج البلاغه]
 
شنبه 89 خرداد 8 , ساعت 11:3 عصر

 جریان شناسی - انصار حزب الله 1

حسین الله کرم که دوره ماموریتش در خاج از کشور پایان یافته و هم اینک در داخل کشور به سر می برد، با حوصله به سوالات خبرنگار خبرآنلاین در باره گذشته انصار حزب الله ، اتفاقات 10-12 سال اخیر و فضای سیاسی امروز جامعه جواب داد.

  می‌گوید همراه با سایر نیروهای حزب اللهی هر کجا که می‌دید آرمان‌های انقلاب و اسلام در معرض تهدید قرار دارد آنجا حاضر می‌شد ولی با سرکارآمدن دولت همفکر خود کمتر مجال یافت تا سیاست‌های دولت را به نقد بنشیند. الله کرم که دیرزمانی نیست از ماموریت خارج از کشور بازگشته در جدید‌ترین اظهارنظر شهردار تهران را از دم انتقاد گذراند و به صورت رسمی استارت حضور مجدد خود در عرصه سیاسی را زد. وی در عصر یک روز بهاری در یکی از محله‌های جنوب شهر تهران، در منزلش پذیرای «خبر» شد تا بیشتر راجع به فعالیت جریان انصار حزب الله توضیح دهد.

 اهداف جریان‌های حزب اللهی که شما نقش مهمی در تشکیل آن داشته‌اید چه بود؟ اولویت شما چه بوده است؟

 هدف اصلی گروه‌ها و جریان‌های حزب اللهی عمدتا در چهارچوب دفاع از ارزش‌ها می‌باشد. استمرار ارزش‌های انقلابی و دفاع مقدس در دو دیدگاه کلی قرار دارد از این رو به نظر می‌آمد که باید یکی از آنها را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. این ارزش‌ها پس از دفاع مقدس بر اساس بازتولید ارزش‌ها و یا بازتعریف ارزشها از سوی دو جریان مطرح شد. بازتولید ارزش‌ها اساساً تغییری در ماهیت ارزش‌ها را قائل نبود. این در حالی است که در بازتعریف ارزش‌ها نه تنها در ماهیت ارزش‌ها تغییر ایجاد می‌شد بلکه دچار نسبی گرایی نیز می‌گردید. به عنوان مثال می‌توان از ارزشی به عنوان ساده زیستی نام برد که بازتولید آن در دوران انقلاب را می‌توان در امام راحل و شهید رجایی جست‌وجو کرد. در آن دوران شهید رجایی لباسی به تن داشت که شبیه آن در جبهه‌ها بر تن بسیجی‌ها و نیروهای رزمنده دیده می‌شد. اگر نیروهای رزمنده پیراهن خاکی بر تن داشتند شهید رجایی نیز به همان ترتیب لباسی بر تن داشت که حداقل ماهیت‌اش خاکی بود. یعنی اگر فردی از طبقه پایین لباس او را می‌دید دچار غبطه نمی‌شد. این وضعیت پس از دوران دفاع مقدس نیز قابل بازتولید بود ولی به آن توجه نشد. البته در دوران اسلام خواهی و عدالت گرایی آقای احمدی‌نژاد ما با کاپشن کم ارزش ایشان به یاد پیراهن خاکی بسیجی‌ها و یا لباس ساده شهید رجایی افتادیم.

 دیدگاه دیگر که معتقد به بازتعریف ارزش‌های دوران انقلاب و دفاع مقدس است دچار تأثیر مشهورات زمانه شده و در بازتعریف ارزش‌ها گرفتار نوعی نسبی گرایی نیز گردید. اگر به همین مثال ساده زیستی توجه کنید متوجه خواهید شد که رزمندگانی نیز بعد از دفاع مقدس آمدند و لباس خاکی بسیجی را با کت و شلوار‌های چند صد هزار تومانی تعویض کردند و آن را در راستای مدیریت جدید، مدرن و یا مورد نیاز جامعه تعریف کردند. آنها معتقدند زندگی شهری و مدیریت سیاسی، اجتماعی امکان آن نوع ساده زیستی را نمی‌دهد از این رو با حفظ تفکر ارزشی می‌توان ساده زیستی را با نوعی تجمل و اشرافی گری جایگذین نمود تا کارها سرعت گرفته و پیش رود. این دیدگاه وقتی از سوی افراد متعدد و مختلف از رزمندگان بازتعریف می‌شود دچار نوعی نسبی گرایی نیز می‌گردد. به طوری که برخی برای ساده زیستی مدرن سقف و برخی یک کف قایل‌اند که در این وضعیت تعاریف متعدد‌تر نیز ایجاد شد. هر نوع از این تغییرات در دیدگان مردم طبقه پایین ایجاد نوعی غبطه کرد.

 در این میان جریان‌های حزب اللهی در پی حفظ دیدگاه جبهه‌ای خود در چهارچوب دفاع از ارزش‌ها و بازتولید آن به شکلی که در ماهیت آن ارزش تغییری ایجاد نشود، تلاش دارند. هرچند که برخی آن ارزش‌ها را به ناکارآمدی در جامعه سیاسی و اجتماعی متهم نمایند.

 جناب عالی از چه زمان وارد جریان‌های حزب اللهی شدید؟

 با پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌گیری بلوا، آشوب و برهم زدن نظم جامعه از سوی گروه‌هایی که عمدتا از سوی قدرت‌هایی حاکم در غرب و شرق حمایت می‌شدند جریان‌های مردمی نیز به صحنه آمدند. این جانب نیز طی این دوران به گروه‌های مردمی پیوستم.

 مهم‌ترین شکل از جریان‌های حزب اللهی که به صورت تقریباً سازماندهی شده به صحنه سیاسی اجتماعی آمدند به دورانی باز می‌گرد که جبهه ملی، حزب ایران و گروه‌های وابسته جریان ملی گرایی در اعتراض به لایحه قصاص از مردم خواستند که در میدان بهارستان تجمع کنند. در این هنگام امام راحل آنها را مرتد اعلام نمود و راهپیمایی از سوی جریان حزب الله بر ضد جریان مرتد شکل گرفت و شعار «ملی‌ها کوش اند، تو سوراخ موش اند» سر داده شد. در مرحله بعد باید اشاره به شفاف شدن ماهیت نفاق گروهک موسوم به مجاهدین خلق نمایم که موجب بهم چسبیدگی بیشتر گروهای مردمی برای دفاع از ارزش‌های انقلابی و اسلامی شد. این جریان‌ها که موسوم به حزب الله بودند در مقابل لانه جاسوسی به حمایت از دانشجویان انقلابی پرداخته و شب‌ها تا صبح به پاسداری از لانه می‌پرداختند. اوج شکل‌گیری گروه‌های حزب اللهی به حادثه 14 اسفند سال 59 در دانشگاه تهران و کودتای خرداد 1360 منافقین بود که به پیروزی حزب الله منجر شد.

 جالب است که گروهک‌های نفاق چپ گرا و راست گرا در آن دوران حزب الله را مرتجع و چماقدار معرفی می‌کردند که البته مردم از این ترفندها آگاه بوده و هرگز این مطالب را نمی‌پذیرفتند. بلکه افراد و جریان‌های حزب اللهی را افرادی از خود گذشته و ایثارگر می‌دانستند. لازم به ذکر است که آقای هادی غفاری نیز سردمدار یکی از جریان‌های حزب اللهی در این دوران به شمار می‌رفت.

 از این دوران به بعد بود که جریان‌های حزب اللهی به سوی جبهه‌ها شتافتند و به خلق عملیات‌های بازی دراز، حصر آبادان، عملیات تنگه چزابه، شیاکو وعملیات ارتفاعات مریوان و پاوه پرداختند. البته در دوران دفاع مقدس گروه‌هایی نیز تحت عنوان حزب الله در تهران اقدام به مقابله با بدحجابی می‌کردند که به دلیل اهمیت جنگ با مخالفت امام راحل روبه‌رو شدند.

 با پایان دوران دفاع مقدس جامعه با دیدگاهی از سوی دولت روبه‌رو شد که منطبق بر توسعه اقتصادی شتابان بود که طی آن نگاه معنوی و آسمانی دوران دفاع مقدس به دیدگاه زمینی و دنیاگرا تبدیل شد. گرچه ما مخالف دیدگاه تک بعدی آخرت گرایی محض و یا دنیا گرایی محض هستیم و معتقدیم دوران دفاع مقدس معنویت محور بود و در کنار آن به حل مسائل اقتصادی اجتماعی مردم نگاه ویژه داشت.

 به هر حال در این دوران ما با استحاله ارزش‌ها روبه‌رو هستیم به طوری که ارزش‌های دوران انقلاب و دفاع مقدس به صورتی بازتعریف شد که ماهیت ارزش‌ها تغییر کرد. به عنوان مثال عدالت گرایی در استراتژی توسعه شتابان به هیچ وجه دیده نمی‌شد. از سوی دیگر ترویج اباحی گری در فرهنگ نیز سرعت گرفت. البته همه می‌دانند جامعه سرمایه محور به دنبال فرهنگ اباحی گری خواهد رفت. به این ترتیب انصار حزب الله در سال‌های 1371 و 72 تشکیل شد تا با حضور در صحنه مخالفت خود را با فرهنگ اباحه و فاصله طبقاتی ناشی از توسعه اقتصادی شتابان اعلام نموده و از عدالت خواهی دفاع کند.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ